Procurorii au spus că Enrique Tarrio și mai mulți membri ai grupării de extremă dreapta au luat steagul bisericii metodiste Asbury United, frecventată preponderent de afro-americani, pe 12 decembrie și l-au ars. Incidentul a avut loc în cadrul unei demonstrații pro-Trump, în semn de protest împotriva victoriei electorale a lui Joe Biden.

Câteva zile mai târziu, într-un interviu pentru Washington Post, Tarrio a recunoscut că a participat la arderea steagului, iar ulterior, în fața judecătorilor, a pledat vinovat. Într-un video, acesta și-a cerut scuze și a declarat că nu are nicio scuză pentru acțiunea sa.

Totodată, el a mai fost acuzat pentru că în momentul arestării, pe 4 ianuarie, cu doar două zile înainte de asaltul asupra Capitoliului, s-au găsit asupra sa două încărcătoare de arme de foc de mare capacitate.

Enrique Tarrio a organizat mai multe demonstrații în sprijinul fostului președinte Donald Trump, precum și contramanifestații la paradele împotriva violenței ale mișcării Black Lives Matter. Fondat în 2016 de activistul de dreapta canadian-britanic Gavin McInnes, Proud Boys este un grup de extremă dreapta, anti-imigranți, în care toți membri sunt bărbații, cu istoric de violență de stradă împotriva grupurilor de stânga. Tarrio a devenit liderul național al acestui grup în 2018.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday