Stewart Rhodes, fondatorul și liderul Oath Keepers, ai cărui membri sunt acuzați că au jucat roluri cheie în atacul din 6 ianuarie asupra Congresului, este acuzat de conspirație și incitare la revoltă împotriva autorităților constituționale. Grupul său a venit la Washington în ziua în care parlamentarii urmau să certifice victoria lui Biden la alegerile prezidențiale. Potrivit procurorilor, Stewart Rhodes a coordonat acțiunile Oath Keepers, planificând încă din 9 noiembrie acțiuni de forță pentru a-l menține pe Donald Trump la Casa Albă.

Stewart Rhodes este un fost parașutist militar și absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Yale și a devenit una dintre cele mai vizibile figuri ale mișcării anti-guvernamentale de extremă-dreapta. În interviurile acordate în ultimul an el a negat în mod repetat acuzațiile. Bărbatul susține că a comunicat cu membrii grupului său într-un efort de a-i “feri de probleme” și s-a dezis de membrii grupării care au intrat în Capitoliu, afirmând despre aceștia că “nu au respectat misiunea”.

Anterior, alți 19 adepți ai grupului extremist au fost acuzați de conspirație și participare la atacul din 6 ianuarie 2021. Doi au pledat vinovați și au fost de acord să coopereze cu anchetatorii, recunoscând că au ascuns arme într-un hotel din apropiere, pentru un posibil “atac rapid”.

Sursă: The Washington Post.

Foto: Gregory Johnston | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday