Este, de fapt, o suplimentare a pachetelor anterioare, aprobate în acest an, acesta fiind distribuit într-un mod mai țintit pentru susținerea consumului populației.

Potrivit Reuters, uriașa sumă va fi împărțită astfel:

  • 166 de miliarde USD în plăți directe (o singură dată) de până la 600 USD pentru fiecare persoană (adulți și copii) cu un venit mai mic de 75 de mii USD pe an. Calculul se face pe familie și se împarte venitul total pe fiecare membru al acesteia. iar în cazul cuplurilor fără copii, bugetul federal va plăti 1.200 USD dacă soții nu au venituri cumulate mai mari de 150 de mii USD pe an.
  • O sumă suplimentară de 300 USD pe săptămână, pentru unii beneficiari de ajutor de șomaj.
  • 284 de miliarde de dolari pentru susținerea salariaților, inclusiv pentru organizațiile nonprofit și presă scrisă, radio și TV
  • 82 de miliarde de dolari în subvenții directe pentru școli și colegii, inclusiv pentru modernizări legate de stoparea virusului, la care se adaugă 10 miliarde de dolari pentru asistența copiilor.
  • 45 de miliarde USD subvenții pentru companiile de transport, inclusiv 15 miliarde de dolari pentru cele aeriene
  • 25 de miliarde de dolari pentru subvenționarea celor care nu își mai pot plăti chiria și utilitățile și o prelungire a moratoriului pentru evacuare până la 31 ianuarie.
  • 30 de miliarde de dolari subvenție pentru organizarea distribuției vaccinurilor anticoronavirus, care va fi gratuit pentru toată lumea.
  • 13 miliarde de dolari pentru asistență alimentară, inclusiv finanțare suplimentară pentru băncile de alimente și programe de nutriție pentru seniori și studenții săraci.

La finalul lunii martie, Congresul SUA a aprobat primul pachet de ajutor pentru criza coronavirus (The CARES Act Works for All Americans), în valoare de două mii de miliarde de dolari, concretizat în special în plăți directe singulare către cetățeni. În toamnă, liderii celor două partide nu s-au mai înțeles nici între ei, nici cu Președintele Trump pentru aprobarea suplimentării acestui pachet.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday