Judecătorul Royce Lamberth a precizat că, deși administrația Trump a reușit să demonstreze că în carte există, în continuare, informații sensibile legate de securitatea națională, aceasta a fost deja distribuită și poate să fie răspândită ușor și pe internet. Prin urmare, nu poate admite cererea Administrației Prezidențiale de a bloca publicarea. „Prin analizarea materialelor clasificate și a mesajelor propagate în spațiul public, Curtea este convinsă de faptul că Bolton a pus în pericol securitatea națională prin dezvăluirea informațiilor clasificate”, a precizat Lamberth, citat de CNN News.

„Bolton a optat pentru revizuirea cărții, înainte de finalizarea anchetei”, a constat Lamberth, adăugând că nu a luat o decizie finală și că va aștepta să examineze noi detalii de la Departamentul de Justiție. A menționat, în schimb, că fostul consilier ar putea fi pasibil de răspundere penală.

Conflictul lui Bolton cu administrația a fost văzut ca o luptă simbolică împotriva libertății de exprimare și libertății presei, și l-a transformat pe fostul consilier într-un arbitru care poate arăta dacă decizile Casei Albe privind securitatea națională erau întemeiate sau vizau protejarea președintelui, notează jurnaliștii CNN.

Sursă alternativă: CNN NewsBBC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday