King a încetat din viață la Centrul Medical Cedars-Sinai Los Angeles, statul California. Un mesaj care anunță decesul omului de media a fost postat pe contul său de Twitter. În anunț, nu este precizată cauza decesului, însă jurnalistul a fost internat în luna decembrie 2020, în urma infectării cu coronavirus. 

Deși avea multiple comorbidități, el reușise să depășească faza critică, fiind mutat de la ATI la începutul acestui an. Larry King avea diabet zaharat de tip II, s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe atacuri de cord și o intervenție chirurgicală de by-pass în 1987. În 2017, King a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar și a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar în 2019 a fost supus unei proceduri pentru angină. Problemele sale medicale l-au inspirat să deschidă și o fundație care îi ajută pe cei fără asigurare medicală.

Legendă a jurnalismului, Larry King a lucrat 64 de ani în mass-media americană, atât la radio, la TV, cât și în presa online. A găzduit emisiunea de interviuri “Larry King Live” la CNN, timp de 25 de ani, intervievând candidați la președinție, vedete, sportivi, actori și oameni obișnuiți. S-a retras în 2010 după ce numărul edițiilor emisiunii sale depășse șase mii.

Anul trecut, King a pierdut doi dintre copiii săi – Andy, 65 de ani, care a murit din cauza unui atac de cord la sfârșitul lunii iulie, și pe fiica Chaia, 52 de ani, decedată în august din cauza unui cancer pulmonar.

Surse alternative: CNN, BBC, AP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday