Mișcarea marchează o schimbare notabilă față de politica președintelui Donald Trump, al cărui scepticism în ceea ce privește purtarea măștilor a contribuit la o politizare a problemei. Acest lucru a făcut ca mulți americani să refuze purtarea măștii, deșiu specialiștii în sănătate publică spun că este una dintre cele mai ușoare modalități de gestionare a pandemiei.

Președintele ales a subliniat frecvent că purtarea măștii în contextul COVID-19 este o “datorie patriotică”. Declarația a fost făcută pentru CNN, iar Biden a spus că va face solicitarea chiar în ziua în care va prelua mandatul.

“În prima zi voi cere cetățenilor să poarte timp de 100 de zile masca de protecție. Doar 100 de zile, nu pentru totdeauna, doar 100 de zile. Și cred că vom vedea o reducere semnificativă a cazurilor“, a mai spus Joe Biden.

Președintele ales a mai declarat că echipa sa de tranziție lucrează la propriul pachet de ajutor pentru coronavirus și că i-a cerut doctorului Anthony Fauci să rămână în administrația sa, în același rol adică în calitate de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

O parte din provocarea cu care se va confrunta administrația Biden în distribuirea unui vaccin COVID-19 va fi insuflarea încrederii publice în acesta. Biden a spus că ar vrea să fie vaccinat în public pentru a atenua orice îngrijorare cu privire la eficacitatea și siguranța acestuia. Trei foști președinți – Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton – au spus că vor fi vaccinați public, tot pentru a demonstra că este sigur.

Sursa: MarketWatch, BBC.

Sursa foto: Facebook Joe Biden.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday