Într-o intervenție la CNN, președintele Joe Biden a respins un plan al democraților (înaintat de Elizabeth Warren și Chuck Schumer) de a șterge datoriile din credite studențești de până la 50.000 de dolari/persoană, arătând că taxe atât de mari, implicit și credite pentru finanțarea acestora, au studenții de la universitățile private de elită, așa cum ar fi Harvard, Yale sau Universitatea din Pennsylvania. În schimb, președintele american ar susține o reducere cu 10 mii de dolari a datoriilor la creditele studențești, ceea ce ar ajuta mai mult studenții care urmează universități de stat. Despre acestea din urmă, noul președinte american spune că nu ar trebui să perceapă deloc taxe studenților care vin din familii cu venituri mai mici de 125.000 de dolari pe an. 

În Statele Unite toate universitățile percep taxe de școlarizare, dar există și un sistem reglementat de creditare a studenților, care pot achita aceste credite după ce termină facultatea și își găsesc un loc de muncă. Joe Biden nu a inclus o măsură de ștergere sau reducere a creditelor studențești în pachetul său de salvare a economiei, în valoare de 1,9 mii de miliarde de dolari. În schimb, a prelungit până în septembrie suspendarea ratelor la creditele studențești, decisă anul trecut de Congres.

Sursă: CNN

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday