Președintele ales, Joe Biden, a declarat luni că „vor muri și mai mulți oameni”, fără o coordonare în măsurile privind combaterea pandemiei, dacă Donald Trump continuă să blocheze tranziția de putere către viitoarea administrație. 

Președintele ales a declarat că oameni de afaceri și sindicate și-au exprimat disponibilitatea de a colabora într-un plan menit să susțină economia americană, dar a subliniat că mai întâi trebuie controlate îmbolnăvirile de COVID-19. În ceea ce privește alte chestiuni legate de economie, Biden a spus că intenționează să urmărească „o structură fiscală mai echitabilă” cu corporațiile și a adăugat că vrea ca țara să ajungă la un salariu de minim de 15 dolari pe oră, precizând că nu vor fi acordate contracte guvernamentale companiilor care nu produc în Statele Unite.

Totodată, el a salutat progresele în dezvoltarea unui vaccin și a declarat că nu va ezita să se vaccineze.

Președintele ales a îndemnat Congresul să adopte o legislație de urgență pentru controlarea pandemiei. Discuțiile despre o astfel de legislație s-au oprit cu mai multe săptămâni înainte de alegerile din 3 noiembrie. De asemenea, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să limiteze numărul de persoane cu care vor sărbători Ziua Recunoștinței.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday