Acțiunea președintelui autorizează Departamentul pentru Securitate Internă, Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență (FEMA) să coordoneze toate eforturile de ajutor în caz de dezastru, care au ca scop atenuarea dificultăților și suferințelor cauzate de situația de urgență asupra populației locale, (…) pentru a salva vieți și pentru a proteja bunurile și sănătatea și siguranța publică, precum și pentru a reduce sau a evita amenințarea unei catastrofe în comitatele El Dorado, Los Angeles, Mariposa, Mendocino, Merced, Monterey, Napa, Placer, Riverside, Sacramento, San Bernardino, San Mateo, Santa Clara, Santa Cruz, Sonoma, Stanislaus și Ventura. În mod specific, FEMA este autorizată să identifice, să mobilizeze și să furnizeze, echipamentele și resursele necesare pentru a atenua impactul situației de urgență”, precizează Casa Albă într-un comunicat.

Doar în ultimele zece zile 12 persoane au murit în California din cauza vremii extreme (furtuni, zăpezi). Furtunile violente au provocat alunecări de teren, inundații și au dărâmat copaci, iar guvernatorul regiunii California a avertizat că în această săptămână condițiile meteorologice ar putea fi și mai periculoase și a îndemnat oamenii să rămână în casă. 

Surse: Comunicatul Casei Albe, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday