Biden a primit primele două doze de vaccin Covid-19 pe 21 decembrie, respectiv 11 ianuarie, iar în luna august anunța că el și soția sa, Jill, vor face a treia doză cât mai curând posibil după autorizare. Biden va împlini 79 de ani pe 20 noiembrie, iar soția sa a împlinit 70 de ani pe 3 iunie.

Știm că pentru a înfrânge această pandemie și pentru a salva vieți trebuie să ne vaccinăm. Deci, vă rog să faceți ceea ce trebuie. Vă rog să vă vaccinați. Vă poate salva viața și poate salva viețile celor din jur”, a declarat Biden înainte de administrarea celei de-a treia doze. 

Președintele SUA a adăugat că marea majoritate a americanilor fac ceea ce trebuie, 77% dintre adulți primind cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Despre cei 23% care nu au fost inoculați, Joe Biden a spus că “acea minoritate distinctă cauzează foarte mult rău pentru restul țării”. “Aceasta este o pandemie a nevaccinaților. De aceea merg înainte cu cerințele vaccinării oricând pot”.

Vineri, CDC a recomandat a treia doză doar adulților în vârstă, rezidenți ai unităților de îngrijire pe termen lung și unor persoane cu probleme grave de sănătate. Însă dr. Rochelle Walensky, șefa Centrului a avut o opinie separată față de poziția oficială și a recomandat efectuarea unei a treia doze pentru un grup mai larg de persoane, inclusiv celor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, care prezintă un risc crescut de a se infecta cu Covid-19 din cauza locurilor lor de muncă. 

Potrivit datelor CDC, 213 milioane de americani (64% din totalul populației) au fost inoculați cu cel puțin o doză, iar 183 de milioane (55%) au făcut și rapelul.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday