Departamentul de Stat al SUA a adus acasă un grup de diplomați din Guangzhou, China, după mai multe simptome asemănătoare cu cele ale personalului american din Cuba.

După ce a confirmat că un angajat al guvernului a “suferit un incident medical”, purtătoarea de cuvânt Heather Nauert a declarat că există posibilitatea ca un dispozitiv acustic sau cu microunde să fi fost dezvoltat de China. A confirmat că medicii vor încerca să determine dacă simptomele sunt similare cu cele din Cuba.

În 2017, peste 20 de diplomaţi americani şi familiile lor din Cuba au fost victimele unor „atacuri” misterioase care i-au lăsat cu răni similare unor traume pe creier.

Un comunicat al Departamentului de Stat nu menționează un atac intenţionat al Chinei. Totuşi, oficialii sunt sfătuiţi să anunţe echipele medicale „dacă observă noi simptome care ar fi putut începe în asociere cu senzaţii auditive neidentificate”.

„Printre simptome se numără ameţeli, dureri de cap, oboseală, probleme vizuale, pierderea auzului şi dificultăţi în a dormi”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday