Statele Unite au ordonat celor 150 de soldații din Garda Națională a Floridei, care antrenau forțele ucrainene, să părăsească Ucraina din cauza riscului ridicat al unui atac din partea Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că decizia a fost luată din ”abundență de precauție” și că a fost aliniată cu măsura Departamentului de Stat de a retrage o parte din personalul ambasadei SUA la Kiev.

Această repoziționare nu înseamnă o schimbare în decizia noastră de a sprijini forțele armate ale Ucrainei, dar va oferi flexibilitate în asigurarea aliaților și descurajarea agresiunii”, a precizat Kirby. Acesta a declarat că trupele vor fi repoziționate în Europa, dar nu a precizat unde anume.

Tot astăzi, SUA au decis evacuarea personalului neesenţial din ambasada de la Kiev, iar Germania și mai multe țări occidentale și-au îndemnat cetățenii să părăsească teritoriul Ucrainei.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday