Decizia are un impact semnificativ, deoarece una dintre cele mai puternice acuzații ale lui Donald Trump a fost că accesul observatorilor săi a fost blocat în mod necorespunzător în Philadelphia. Echipa sa a pretins că au fost ținuți la o distanță prea mare (șase metri) de locul în care s-a efectuat numărătoarea și a obținut chiar un ordin judecătoresc prin care se puteau apropia la aproximativ doi metri distanță. 

“Consiliul nu a acționat contrar legii în elaborarea ordinelor care prevăd reguli privind poziționarea reprezentanților candidaților în timpul procesului de numărare. Codul electoral nu specifică parametrii minimi de distanță pentru localizarea acestor reprezentanți. Considerăm că regulamentele consiliului de administrație, așa cum au fost aplicate aici, au fost rezonabile în sensul că permiteau reprezentanților candidaților să observe activitățile desfășurate”, a arătat Curtea Supremă din Pennsylvania, un stat considerat critic, care are 20 de voturi în Colegiul Electoral care va desemna președintele SUA pe 14 decembrie.

Joe Biden a obținut în Pennsylvania cu 72.832 de voturi mai multe decât Donald Trump.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday