Reuters arată că în prezent mai mult de jumătate din piața americană a semiconductorilor este asigurată de produse fabricate în Taiwan. Proiectul de lege introdus de doi senatori influenți, unul republican și celălalt democrat, ar putea fi însă blocat de administrație, în condițiile în care el reprezintă totuși un important instrument de negociere cu producătorii asiatici pentru Departamentul de Stat.

Pe lângă cele 15 miliarde, prevăzute ca împrumuturi nerambursabile pentru cercetarea și producția de CIP-uri, alte 5 miliarde sunt alocate pentru proiecte în parteneriat public-privat ce vizează modernizarea infrastructurii critice, folosite de guvernul federal.

Reuters notează că Asociația Industriei Semiconductorilor a salutat mișcarea, subliniind că alte guverne au oferit „stimulente agresive pentru relocarea producției de cipuri.”

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday