Medicul Anthony Fauci, coordonatorul luptei cu epidemia în SUA, avertizează că atât numărul de cazuri, cât și numărul deceselor vor ajunge un vârf epidemic în săptămânile următoare, pe fondul călătoriilor și al adunărilor familiale din timpul sărbătorilor.

Experții în sănătate consideră că evenimentele de la Capitol Hill au fost probabil un mediu propice de răspândire a infecției, pentru că nu s-au păstrat măsurile minime de prevenire – manifestanții nu au purtat măști, au strigat și au scandat, iar apoi s-au îmbulzit (câteva sute) în interiorul clădirii Congresului. Coronavirusul se transmite mai ușor în interior, în special în spații aglomerate, persistând mai mult în aer dacă ventilația este mai slabă. 

Oamenii au țipat, au scandat – toate aceste lucruri oferă posibilitatea ca virusul să se răspândească, evenimentul a avut toate elementele contraindicate, a comentat pentru The New York Times, Anne Rimoin, epidemiolog la Universitatea din California. 

Protestele Black Lives Matter din vara anului trecut au ridicat îngrijorări similare, dar acestea au avut loc în aer liber, iar un număr mai mare de participanți au purtat măști de protecție. 

Potrivit Centrului de Prevenire și Control al Bolilor, 5,9 milioane de americani au fost vaccinați până în prezent cu prima doză din serul anticoronavirus, mult sub obiectivul stabilit de autorități, care voiau să vaccineze cel puțin 20 de milioane de persoane până la sfârșitul lunii decembrie.

Sursă: The New York Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday