La sfârșitul săptămânii trecute, numărul cazurilor noi zilnice a crescut cu 25% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor Johns Hopkins University. Numărul testelor a crescut însă doar cu 14,55%, potrivit Covid Tracking Project. În patru state, procentul testelor pozitive este de peste 40%.

“Dacă o rată de pozitivitate este prea mare, aceasta poate indica faptul că sunt testate doar persoanele care solicită asistență medicală și nu se face o testare suficient de largă pentru a ști care este rata de răspândire în comunitate”, arată Johns Hopkins.

Totodată, spitalele americane au ajuns la un număr record (timp de 12 zile la rând) de persoane cu Covid internate. De exemplu, potrivit Covid Tracking Project, la sfârșitul săptămânii trecute erau internate peste 83 de mii de persoane, punând o presiune enormă asupra sistemului de sănătate.

Nancy Foster, vicepreședinta Asociației pentru politica de calitate și siguranță a pacienților, spune că cel puțin 24 de rețele de spitale au avertizat că se confruntă cu lipsă de personal.

Experții în sănătate spun că situația se va agrava în perioada următoare din cauza sărbătorilor (americanii serbează joi Ziua Recunoștinței). 

“Dacă chiar și 1% din cele 50 de milioane de oameni care călătoresc pentru Ziua Recunoștinței transmit sau contractează virusul, ne așteptăm la 500.000 de cazuri suplimentare în toată țara”, spune dr. Megan Ranney.

SUA au raportat peste 12,2 milioane de infecții cu coronavirus și peste 256.000 de decese, potrivit Johns Hopkins University, însă specialiștii susțin că numărul cazurilor este mult mai mare deoarece testarea a fost insuficientă.

“Atât de multe state au rate de pozitivare a testelor de peste 20%, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor confirmate este mult sub cel real”, a spus dr. Esther Choo, profesor de medicină de urgență la Universitatea Oregon Health & Science.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday