Potrivit oficialilor americani, banca Agrosoyuz ar fi permis o tranzacție realizată de o persoană înscrisă pe ,,lista neagră” a Washingtonului din cauza implicării sale în programul nuclear nord-coreean, potrivit Reuters.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că banca comercială Agrosoyuz din Moscova a efectuat ,,o tranzacție semnificativă” pentru Han Jang Su, reprezentantul la Moscova al Băncii Comerțului Exterior din Coreea de Nord (FTB), banca principală de schimb valutar a Phenianului: ,,Statele Unite vor continua să aplice sancțiunile și să închidă fluxurile de venituri ilicite către Coreea de Nord”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Secretarul a adăugat că Han Jang Su ar trebui expulzat din Rusia în baza rezoluțiilor ONU menite să preseze Coreea de Nord către abadonarea programului nuclear.

Presa internațională notează că sancțiunea vine pe fondul unor suspiciuni potrivit cărora Coreea de Nord nu ar respecta angajamentele privind denuclearizarea. Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA declarase că Phenianul continuă să producă materiale pentru bombe nucleare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday