Pe lista anunțată de Trezoreria americană se află 48 de companii rusești din domeniul apărării, care produc muniție, armament sau echipamente folosite de armata rusă în Ucraina. Între acestea se numără Tactical Missiles, producător de sisteme navale și rachete dirijate de mare viteză Kh-31, dar și firme care produc elicoptere civile și militare sau drone de supraveghere, care au fost reconfigurate pentru a purta arme.

Au mai fost afectați 328 de parlamentari și șeful Sberbank, cea mai mare bancă rusească, despre care americanii spun că este un apropiat al lui Vladimir Putin. Administrația americană a explicat că restricțiile au fost impuse în acord cu partenerii din UE și cu Marea Britanie și Canada. 

Trezoneria a atenționat că și tranzacțiile cu aur care implică Banca Națională a Rusiei sunt vizate de sancțiuni, pentru ca Moscova să nu încerce să fenteze restricțiile economice apelând la rezervele internaționale de aur. “Scopul nostru este de a elimina în mod metodic beneficiile și privilegiile de care Rusia s-a bucurat cândva ca participant la ordinea economică internațională”, a declarat un înalt oficial din administrația americană.

Surse alternative: Reuters, Comunicatul Casei Albe

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday