Casa Albă anunță un nou val de sancțiuni îndreptate împotriva celor mai apropiați oameni ai lui Vladimir Putin, precum și a membrilor lor de familie. Activele pe care le dețin în SUA vor fi înghețate, vor fi excluși din sistemul financiar american, își vor pierde proprietățile deținute pe teritoriul american (inclusiv iahturile) și nu vor mai putea intra în această țară.

Mai este vizat și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pe care Casa Albă îl numește un promoter de top al propagandei lui Vladimir Putin. Pe lista miliardarilor este și Alișer Usmanov, unul dintre cei mai bogați cetățeni ruși și aliat al liderului de la Kremlin“. Usmanov deține un mare operator de telefonie din Rusia și a condus divizia de investiții a Gazprom.

Alți oligarhi sancționați sunt: Nikolai Tokarev (șeful companiei de stat Transneft), Boris și Arkady Rotenberg (fondatorii SGM – cel mai mare constructor de conducte de gaze din Rusia), Serghei Chemezov (directorul Rostec), Igor Șuvalov (președintele VEB, o companie de dezvoltare a statului) și Evgheni Prigozin (proprietarul unui lanț de restaurante și cazinouri). Pe lângă aceștia, alți 19 miliardari și apropiați ai lor nu vor mai avea dreptul să intre în SUA.

Surse alternative: CNN, Reuters

Sursa Foto: Designer491 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday