Administrația Biden a făcut pubic o parte a planului “de intervenție rapidă”, pentru a face vaccinurile anti coronavirus disponibil pe tot teritoriul SUA. “Va lua ceva timp până când schimbările pe care le vom face se vor vedea și în statisticile Covid. Nu sunt doar statistici, sunt vieți”, a spus Biden în timpul unui discurs în care a dezvăluit parțial planul său.

Președintele ales Joe Biden intenționează să utilizeze FEMA, agenția responsabilă de managementul dezastrelor, precum și Garda Națională, pentru a construi rapid centre de vaccinare. De asemenea, imediat după învestire, Administrația Biden va implica lanțurile logistice ale farmaciilor în distribuirea vaccinului, intenția fiind de a reuși vaccinarea a 100 de milioane de persoane în 100 de zile.

Ritmul vaccinărilor în SUA merge mult mai lent decât sperau oficialii. Până vineri, din cele 31,1 milioane de doze de vaccin distribuite în SUA, fuseseră administrate puțin peste 12 milioane, dintre care doar 1,5 milioane la a doua doză, deși Administrația Trump își propusese să atingă 20 de milioane de vaccinuri administrate până la finalul anului 2020.

Între timp, numărul cazurilor zilnice a ajuns la 238 de mii, iar cel al deceselor la 3.310 pe zi.

Sursă alternativă: NBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday