Comitetul pentru supraveghere și reformă al Camerei Reprezentanților a precizat că o serie de documente guvernamentale a scos la iveală niște posibile nereguli cu privire la Trump International Hotel, o clădire istorică pe care organizația Trump o închiriază de la guvernul federal, dar și, totodată, un loc popular de întâlnire pentru suporterii fostului președinte și demnitari străini. 

Potrivit comitetului, controlat de democrați, în declarațiile lui Trump se precizează că hotelul său din Washington a câștigat peste 150 milioane de dolari în cei patru ani de mandat, dar, de fapt, hotelul a pierdut în total mai mult de 70 milioane de dolari. 

De asemenea, comitetul a constatat că hotelul a încasat plăți în valoare de peste 3,7 milioane de dolari de la guverne străine, echivalentul a 7.400 nopți de cazare. Suma primită s-ar putea explica printr-un conflict de interese.

Hotelul a transferat o parte din această sumă către guvernul SUA, fără să ofere totuși Administrației Generale a Serviciilor, instituție care gestionează proprietățile guvernului federal, detalii cu privire la venituri.

Constituția SUA spune că un președinte un poate obține sume de bani sau orice fel de “avantaje” din partea altor țări.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday