”Pentru a atinge gradul de protecție necesar comunității noastre, Harvard va permite accesul în campus, începând din această toamnă, studenților vaccinați împotriva coronavirusului”, anunță universitatea într-un comunicat de presă în care amintește că vaccinarea a ajuns în etapa în care toți adulții americani sunt eligibili. 

Accesul în campus se referă atât la posiblitatea de a sta în căminele studențești, dar și de a participa fizic la cursuri. Vor fi exceptați de la această regulă studenții cu probleme de sănătate care nu permit imunizarea sau cei care invocă motive religioase. 

Harvard (din statul Massachusetts) recomandă studenților și angajaților săi să se asigure vor primi și doza de rapel cu cel puțin două săptămâni înainte de revenirea în campus. Studenții străini care nu reușesc să se imunizeze până în toamnă se vor putea vaccina chiar la Harvard, dar vor fi testați mai des până vor face rapelul. De asemenea, rata de transmitere a virusului în campus va fi urmărită printr-o testare periodică.

În același comunicat, reprezentanții unității au precizat că masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile publice din complex, în momentele în care se poate păstra distanțarea fizică, în conformitate cu recomandările Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC).

Și Universitatea Princeton (New Jersey) și-a informat deja studenții că trebuie să facă dovada că s-au vaccinat anti-Covid, înainte de a se întoarce în campus, cu excepții legate de sănătate sau religie. Spre deosebire de Harvard, nu a cerut același lucru și angajaților, dar le-a recomandat să se vaccineze înainte de începerea noului an universitar. Și la Princeton vor fi găzduite centre de imunizare.

Recent, și Universitățile Yale (Connecticut), Cornell și Columbia (ambele din New York) și-au informat studenții că trebuie să se vaccineze pentru a începe anul universitar în format fizic, în campus. Până în toamnă, un grup de experți ai Yale va analiza dacă aceeași măsură trebuie instituită și în cazul angajaților, cu precădere al profesorilor.

Surse alternative: comunicat Harvard, comunicat Princeton, Forbes.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday