Cele cinci state afectate sunt Texas, Illinois, New Jersey, Colorado și Pennsylvania. Finanțarea acestora  expiră pe 30 iunie și, potrivit TheHill, guvernul federal a decis să nu o prelungească. Știrea nu a fost deocamdată oficial confirmată.

Recent, Donald Trump a sugerat că numărul mare de cazuri din SUA are legătură cu numărul mare de teste: „Când faci testări în asemenea ritm, găsești mai multe cazuri”, a spus Trump. Ulterior, Casa Albă a negat că președintele ar fi cerut administrației sale să încetinească procesul de testare pentru coronavirus, pretinzând că declarația a fost făcută în glumă.

Între timp, guvernatorul statului Texas, în care spitalele fac față cu greu numărului mare de îmbolnăviri de coronavirus a făcut un apel la cetățeni să stea acasă dacă nu e neapărată nevoie să meargă undeva.

Guvernatorii statelor New York, New Jersey și Connecticut, au anunțat că toate persoanele care se întorc din statele americane cu număr mare de infecții, trebuie să stea acasă, în carantină 14 zile.

Surse alternative: CNN, TheHill, Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday