Procurorul general al New York-ului a anunțat că în urma investigațiilor, biroul pe care îl conduce a ajuns la concluzia că Andrew Como a hărțuit sexual mai multe femei, foste și actuale angajate ale statului. Conform raportului publicat marți, Como a hărțuit și femei care nu erau angajate ale statului. 

Procurorul Letitia James a precizat că ancheta a scos la iveală faptul că guvernatorul democrat al statului New York s-a angajat în ”atingeri nedorite și neconsensuale” și a făcut comentarii de natură sexuală ”sugestivă”, ceea ce a creat un ”mediu de lucru ostil pentru femei”.

”Ancheta independentă a constatat că guvernatorul Cuomo a hărțuit mai multe femei și prin aceasta a încălcat atât legile federale, cât și legile statului”, a adăugat James.

Guvernatorul Andrew Como a reacționat la scurt timp după publicarea raportului și a negat acuzațiile. ”Faptele sunt foarte diferite de cum sunt prezentate. Vreau să știți direct de la mine că nu am atins niciodată pe nimeni într-un mod nepotrivit și că nu am făcut nimănui avansuri sexuale nepotrivite”, a declarat acesta.

Ulterior, președintele Joe Biden i-a cerut lui Cuomo să demisioneze.

Ancheta a fost începută de procurorul general al statului New York în urmă cu cinci luni, iar ieri guvernatorul Cuomo a fost supus unui interogatoriu care a durat 11 ore. Investigația este una dintre cele mai grave pe care biroul procurorului general al statului New York le-a deschis pe numele guvernatorului și apropiaților acestuia. În cadrul anchetei au fost interogate aproximativ 179 de persoane, inclusiv cele care au depus plângeri în acest sens, dar și foști și actuali membri ai administrației guvernamentale.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday