La scurt timp după anunțul juraților, fostul polițist a fost reținut. Judecătorul Peter Cahill a precizat că pedeapsa va fi anunțată în următoarele opt săptămâni.

Cei 12 jurați au deliberat doar zece ore, pe parcursul a două zile, un verdict rapid, după standardele justiției americane. În acest timp, au fost complet izolați de sursele de informații.

Președintele Joe Biden a declarat că verdictul reprezintă “un pas înainte”, dar a precizat că astfel de verdicte sunt mult prea rare, în comparație cu abuzurile care au loc. “Națiunea trebuie să țină cont de rasismul sistemic în toate categoriile sociale, inclusiv în poliție”, a spus Biden.

Procesul a durat trei săptămâni. În acest timp, procurorii au argumentat că fostul agent de poliție Derek Chauvin l-a sufocat până la moarte pe afro-american, în timp ce apărarea a încercat să arate că Chauvin a acționat “rezonabil și în limitele procedurilor legale” și a insistat că Floyd avea probleme cu inima și consuma droguri, iar acest lucru a condus la deces.

George Floyd și-a pierdut viața la finalul lunii mai a anului trecut, în timp ce era arestat de poliția din Minneapolis, Minnesota. În timpul arestării, agentul Derek Chauvin a fost cel care și-a ținut genunchiul pentru mai multe minute pe gâtul lui Floyd, provocându-i moartea prin asfixiere. Scena a fost filmată de mai mulți martori și a făcut apoi ocolul internetului, provocând apoi sute de manifestații, tulburări și proteste violente în SUA, în UK și în alte țări.

Surse alternative: CNN, AP, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday