Update: Fostul avocat al lui Donald Trump a declarat în fața Congresului că președintele Trump a știut cu câteva zile înainte despre publicarea e-mailurilor furate de hackeri de la Comitetul Național Democrat.

„După cum am afirmat mai devreme, domnul Trump știa de la Roger Stone despre publicarea de către Wikileaks a e-mailurilor. În iulie 2016, cu câteva zile înainte de convenția democratică, eram în biroul domnului Trump când secretara sa l-a anunțat că Roger Stone este la telefon. Domnul Trump l-a pus pe domnul Stone pe difuzor. Domnul Stone i-a spus domnului Trump că tocmai a încheiat o convorbire telefonică cu Julian Assange și că domnul Assangeie-a spus lui Stone că în câteva zileva exista o scurgere masivă de e-mailuri care va dăuna campaniei lui Hillary Clinton”, a declarat Cohen, citat de CNN.

Michael Cohen a mai spus că, dacă declarațiile publice ale președintelui Trump au fost rasiste, acesta este “și mai rău” atunci când vorbește în spatele ușilor închise.

Live video.

Donald Trump, deși se pregătea pentru summit-ul din Vietnam cu președintele nord-coreean Kim Jong-un, și-a făcut timp să posteze un tweet în care îl atacă pe fostul său avocat, conform BBC.

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, este pregătit să depună mărturie că președintele american a știut despre eforturile fostului său consilierului Roger Stone de a lua legătura cu WikiLeaks înainte de eliberarea informațiilor dăunătoare despre campania lui Hillary Clinton, potrivit unei copii a mărturiei sale publice transmise Congresului și obținut de CNN.

În mărturie, Cohen va pretinde că, în 2016, a fost martor la o conversație telefonică între Donald Trump și Stone, care era pe difuzor.

“Domnul Stone i-a spus domnului Trump că tocmai încheiase o convorbire telefonică cu Julian Assange și că domnul Assange i-a spus lui Stone că, în câteva zile, vor fi făcute publice mai multe e-mailuri care vor dăuna campaniei lui Hillary Clinton “, spune Cohen în mărturia sa. Trump a răspuns, conform lui Cohen: Ar fi grozav.

Afirmațiile lui Cohen, dacă sunt adevărate, însemnă că, pentru prima dată, cineva cu cunoștințe directe recunoaște că președintele a știut dinainte de dezvăluirile WikiLeaks despre e-mailurile lui Clinton. Cohen a mai spus că avocații personali ai Președintelui “au revizuit și editat” declarațiile sale din 2017, când Cohen a mințit Congresul despre derularea de către Organizația Trump a unui proiect imobiliar masiv la Moscova.

Potrivit unei copii a declarației pe care se pregătește să o prezinte miercuri în Comitetul de Supraveghere al Camerei, Cohen spune că Trump a mințit în mod repetat despre o serie de probleme – și a făcut o serie de declarații rasiste.

Cohen oferă, de asemenea, noi detalii care sugerează că Trump a fost puternic implicat în realizarea proiectului Trump Tower din Moscova în 2016.

„Pentru a fi clar, domnul Trump a știut și a dirijat negocierile Turnului Trump pe tot parcursul campaniei și a mințit. A mințit despre asta pentru că nu se aștepta niciodată să câștige alegerile”.

Cohen susține că Trump nu i-a spus “direct” să mintă Congresului. “Nu așa procedează el”.

Fostul avocat spune că Trump i-ar spune lui și publicului că nu are “afaceri” cu Rusia, chiar dacă a negociat proiectul de la Moscova. “În felul său, mi-a spus să mint”, mai precizează Cohen.

Casa Albă nu a comentat declarația pe care urmează să o susține Cohen, dar a atacat credibilitatea acestuia, numindu-l drept o persoană în care nu se poate avea încredere, deoarece a recunoscut deja că comis sperjur.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday