Vanguard recunoaște că vaccinurile sunt cel mai bun mod de a opri răspândirea acestui virus și încurajează puternic angajații să se vaccineze. Ca atare, oferim un stimulent de vaccinare pentru angajații care prezintă dovada vaccinări anti-Covid“, a precizat compania.

Măsura vizează cei peste 16.500 de angajați din Statele Unite, iar aceștia vor trebui să prezinte dovada vaccinării până în octombrie. Vanguard se alătură astfel altor companii americane care au decis să acorde bonusuri angajaților pentru a se vaccina. În aprilie, firma de asigurări în domeniul medical Cigna a declarat că SUA se află ”într-o cursă împotriva variantelor contagioase” și a oferit celor aproximativ 65 de mii de angajați câte 200 de dolari și zi liberă plătită pentru a se vaccina.

De asemenea, cel mai mare lanț de supermarketuri din Statele Unite a anunțat în februarie că oferă 100 de dolari fiecăruia dintre cei 500 de mii de angajați pentru a se inocula.

Pe de altă parte, alte companii americane, precum fondul de investiții BlackRock and Jefferies Financial Group, au preferat să impună obligativitatea vaccinării angajaților. Gigantul de pe Wall Street Morgan Stanley a interzis accesul în sediul său din New York tuturor angajaților sau clienților nevaccinați. 

Conform unui sondaj citat de CBS News, societatea americană este divizată dacă guvernul federal ar trebui să recomande angajatorilor să impună obligativitatea vaccinări, 51% dintre americani fiind “pentru” această măsură și 45% “împotrivă”.

Sursă: CBS News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday