FBI și Agenția americană pentru Securitate Cibernetică arată că hackeri susținuți de Iran se folosesc de vulnerabilitățile unor programe produse de Microsoft și lansează atacuri de tip ransomware, care presupun furtul unui set de date și restituirea lui după plata unei recompense. Nu este clar care sunt concret instituțiile sau companiile afectate. 

Este una dintre puținele ocazii în care oficialii americani învinuiesc Iranul pentru astfel de fapte. Aceste tipuri atacuri sunt operate în mod obișnuit de către hackeri independenți, nu de către cei care sunt sprijiniți de guverne, notează CNN. Poziția autorităților americane este întărită de avertismente similare lansate de Centrul pentru Securitate Cibernetică al Australiei și de cel al Regatului Unit.

Potrivit Microsoft, în ultimele 14 luni, cel puțin șase grupuri iraniene de hackeri au cerut recompense în urma unor atacuri. Potrivit experților, un asemenea atac are loc la cel mult două luni. Cercetătorii independenți în domeniul securității cibernetice au publicat materiale despre posibila legătură între Iran și atacurile ransomware, care au mai degrabă scopul de a intimida companiile și a le da peste cap activitatea, decât să obțină efectiv recompense.

Sursa: CNN.

Sursa foto: Audiohead | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday