Potrivit New York Times, agenții federali au confiscat mai multe dispozitive electronice din locuința fostului primar al New York-ului, aflată în cartierul Manhattan. Actul este unul extraordinar pentru justiția americană, pentru că marchează un punct de cotitură pentru ancheta la care este supus un avocat al unui fost președinte.

NY Times și AP notează că procurorii investighează dacă Giuliani a intervenit pe lângă clientul său, Donald Trump – la acea vreme președinte, pentru demiterea ambasadorului în Ucraina, care s-a întâmplat în primăvara lui 2019. Potrivit procurorilor, Giuliani colabora cu mai mulți oameni de afaceri ucraineni pentru a obține informații despre presupuse ”afaceri ilegale” ale familiei Biden în Ucraina, iar ambasadorul ar fi putut fi un impediment. La acea vreme, Joe Biden era văzut drept un puternic contracandidat pentru Trump, în alegerile prezidențiale. Giuliani a negat constant că a făcut lobby pentru rechemarea ambasadorului în țară.

CNN notează că FBI-ul a mai vrut în trecut să percheziționeze proprietățile lui Giuliani. Când a cerut acordul Departamentului de Justiție, demers necesar pentru percheziționarea proprietăților unui avocat, ținând cont că acesta reprezintă intereselor unor alte persoane, a fost refuzat de Departamentul de Justiție din Washington, condus de oameni din Administrația Trump. Odată ce Joe Biden a devenit președinte și administrația a fost schimbată, acest obstacol a fost depășit.

Surse alternative: New York Times, CNN, APNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday