Autoritățile americane desfășoară “activități de aplicare a legii” la casa oligarhului rus Oleg Deripaska din Washington, a informat marți NBC News, citând un purtător de cuvânt al poliției federale, care nu a oferit niciun alt detaliu.

Aleea din fața locuinței omului de afaceri rus a fost izolată cu bandă galbenă, iar mai multe mașini ale forțelor de ordine sunt parcate pe strada unde se află domiciliul acestuia. Un agent FBI păzește aleea și mulți alții au fost văzuți intrând și ieșind din vila amplasată în cartierul Kalorama din Washington.

Deripaska, un miliardar influent care deține o parte din acțiunile gigantului aluminiului Rusal, a fost sancționat de SUA în 2018, după presupusa ingerință rusă în alegerile din 2016. Acesta a fost cercetat, printre altele, pentru spălare de bani și pentru interceptarea ilegală a unui oficial guvernamental. La începutul acestui an, Deripaska a pierdut un proces pentru anularea sancțiunilor.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday