Pe 14 octombrie, tabloidul New York Post a publicat un articol care susținea că Joe Biden, candidatul democraților pentru alegerile prezidențiale, s-a folosit de influența obținută pe vremea când era vicepreședintele lui Barack Obama pentru a-și ajuta fiul să facă afaceri în Ucraina și în China. Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, era membru în consiliul de administrație al companiei ucrainene de energie Burisma. Sursa informațiilor primite de tabloidul NY Post ar fi fost un număr de emailuri culese de pe hard-ul unui laptop care ar fi aparținut lui Hunter, dus la un centru de reparații și niciodată recuperat. Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, susține că proprietarul service-ului, un suporter al republicanilor, ar fi făcut o copie a conținutului de pe hard disk și i-ar fi oferit-o. 

Articolul a fost publicat de New York Post, chiar dacă, s-a dovedit ulterior, o parte din echipa editorială a avut dubii în legătură cu autenticitatea informațiilor. Mai mulți jurnaliști din echipa editorială a tabloidului au declarat pentru New York Times că o parte a autorilor articolului au și refuzat să-l semneze. Totuși, el s-a răspândit repede pe rețelele de socializare, fiind distribuit inclusiv de Donald Trump, înainte ca acestea să-l blocheze, în ciuda faptului că nu au putut proba nici autenticitatea lui, dar nici faptul că ar reprezenta o dezinformare.

După ce mai mulți experți în securitate au observat cât de ușor pot fi dezinformați Donald Trump și Rudy Giuliani, FBI a anunțat că va investiga dacă emailurile respective sunt reale sau fac parte dintr-o campanie de dezinformare derulată de serviciile de informații ale Rusiei.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday