FBI arată că bombele au fost confecționate artizanal, fiecare dintr-o țeavă de 20 de centimetri lungime, umplută cu o pulbere explozivă. Au fost descoperite pe 6 ianuarie, în momentele în care mulțimea de susținători ai fostului președinte Donald Trump începea marșul spre Capitoliu. FBI a preferat să le detoneze la fața locului, cu ajutorul unor roboți.

Anchetatorii iau în considerare posibilitatea ca dispozitivele să fi făcut parte dintr-un plan de redirecționare a resurselor de securitate de la Capitoliu, înainte ca mulțimea să ia cu asalt clădirea. Dispozitivele erau plasate în aer liber și au fost descoperite înainte de evenimente.

Autoritățile federale au publicat și fotografii cu dispozitivele explozive și au afirmat că bombele au fost plasate între orele 19:30 și 20:30, pe 5 ianuarie, cu o seară înainte de violențele de la Capitol Hill, existând și o imagine cu cel care a plasat bombele, dar aceasta este neclară.

FBI a identificat, de asemenea, tipul de pantofi purtați de cel care le-a plasata și a dat mai multe detalii pentru prinderea acestuia. Oferă recompensă 100 de mii de dolari pentru informații care vor duce la localizarea, arestarea și condamnarea persoanei sau persoanelor implicate.

Surse alternative: CNN, Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday