Datele arată că peste 85% din utilizatorii Facebook din SUA au fost sau doresc să fie vaccinați anti-Covid. Președintele Biden urmărea ca peste 70% din americani să fie vaccinați până la 4 iulie. Facebook nu este motivul pentru care acest obiectiv nu a fost atins”, a declarat Vicepreședintele companiei, Guy Rosen, într-o postare pe blogul Facebook.

Facebook a explicat că Marea Britanie sau Canada au o rată similară de utilizare a rețelei de socializare cu cea din SUA, dar ambele țări au reușit să atingă un nivel de vaccinare de aproximativ 70%, cu cel puțin o doză de ser anti-Covid.

Dezinformarea legată de Covid s-a răspândit rapid, pe timpul pandemiei, pe rețelele de socializare precum Facebook, Twitter și Youtube. Cercetătorii și autoritățile au condamnat de mai multe ori Facebook pentru că nu a reușit să controleze conținutul dăunător de pe platformele sale, deși compania a introdus numeroase reguli pentru a combate mesajele eronate, anti-vaccinare, postate de unii dintre utilizatorii săi. 

Explicațiile oferite acum de Facebook vin la scurt timp după declarația președintelui Biden, care a condamnat platforma de social-media. “Singura pandemie pe care o gestionăm acum este în rândul persoanelor nevaccinate, iar ei contribuie la decesul acestor persoane”,  a declarat Președintele Biden, ca răspuns la întrebările reporterilor legate de dezinformarea legată de vaccinarea anti-Covid de pe Facebook și mesajul acestuia pentru rețeaua de socializare.

Media săptămânală de cazuri noi de coronavirus din SUA s-a majorat cu 70% săptămâna trecută, iar rata deceselor a crescut cu 26%, în mare parte din cauza regiunilor cu multe persoane nevaccinate, unde au apărut focare. 

Țara a înregistrat, sâmbătă, 24.081 cazuri noi de coronavirus și 113 decese. 

Surse alternative: Facebook, Reuters, New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday