Eric Toner, cercetător senior la John Hopkins Center for Health Security, institut care centralizează cazurile și decesele provocate de coronavirus în SUA, a declarat că al doilea val de COVID-19 se manifestă deja în SUA, dar doar în anumite regiuni ale țării, conform Bloomberg. De altfel, numărul cazurilor în SUA a depășit astăzi două milioane, iar numărul deceselor se apropie de 113 mii.

Spre exemplu, statul Texas a raportat miercuri 2.504 cazuri noi, cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei. Florida a raportat, la o lună de zile după ridicarea mai multor restricții, 8.553 de cazuri noi în ultima săptămână. Este cel mai mare număr cazuri săptămânale înregistrate în  statul de pe Coasta de Est a țării. Totodată, numărul spitalizărilor în California este la cel mai ridicat nivel din 13 martie încoace și a crescut în nouă din ultimele zece zile.

Al doilea val, cu această particularitate de răspândire numai în anumite state, aduce îngrijorări peste Ocean, chiar dacă numărul total de cazuri a crescut săptămâna trecut cu un procent mai mic de 1%, cea mai mică creștere începând cu luna martie.

Deși focarele au apărut după mai multe săptămâni de la ridicarea celor mai multe restricții, încă nu este clar dacă ele au legătură cu reluarea activităților economice. Experții avertizează că e prea devreme să se pronunțe dacă protestele anti-rasism contribuie la creșterea numărului de infecții.

Experți în domeniul sănătății, citați de CNN, spun că până în septembrie numărul morților va depăși 200 de mii.

Sursă alternativă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday