Primele cercetări arată că un amino-acid specific SARS-COV-2 s-a modificat într-un mod care permite virusului să se înmulțească mai repede și să creeze o mai mare încărcătură virală în corpul gazdei, iar acest lucru îl face și mai viral, a explicat Anthony Fauci la un eveniment on-line al Jurnalului Asociației Medicale Americane.

Există o oarecare dispută științifică privind acest lucru, a mai adăugat el, căci cercetarea se bazează pe o constatare in vitro a mutației. Nu este clar dacă persoanele care se infectează cu o variantă mai nouă a cooronavirusului dezvoltă sau nu o variantă mai gravă a bolii.

Posibila mutație la care s-a referit Fauci a fost raportată într-un articol al cercetătorilor de la Laboratorul Național Los Alamos, dar oamenii de știință din Florida semnalau același lucru luna trecută. Nu este clar când a survenit mutația, dar virusurile își schimbă în mod natural structura, iar aceasta nu este o surpriză pentru comunitatea științifică.

Surse alternative: Bloomberg, CNBC, Sciencealert

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday