Janet Yellen a afirmat marți, în timpul audierii de confirmare că pe fondul provocărilor privind securitatea recomandă reducerea utilizării criptomonedelor, precum bitcoin, pentru că sunt “utilizate în principal pentru activități ilegale”. 

Yellen a afirmat: “Sunt preocupată de criptomonede. Cred că multe sunt utilizate în principal pentru finanțarea ilicită și cred cu adevărat că trebuie să examinăm modalitățile prin care le putem reduce utilizarea și putem să ne asigurăm că prin aceste canale nu se spală bani”.

Comentariile lui Yellen au sugerat că noua administrație Biden ar putea fi ostilă criptomonedelor și ar putea extinde reglementările, dar completează declarațiile președintelui BCE, Christine Lagarde, care a spus săptămâna trecută că Bitcoin a fost folosit pentru “activitate total reprobabilă de spălare a banilor”.

Autoritățile de supraveghere financiară din întreaga lume, precum Banca Centrală Europeană și autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie, și-au exprimat recent îngrijorări similare cu privire la criptomonede precum Bitcoin.

În ultimul an prețul bitcoinului a crescut cu aproximativ 300%, dar miercuri s-au înregistrat scăderi serioase în cotele mai multor monede virtuale, precum Bitcoin și Ethereum.

Criptomonedele sunt monede virtuale care nu au formă fizică și nu sunt controlate de o autoritate centralizată, precum băncile. Acest lucru înseamnă că sunt în mare măsură nereglementate, făcându-le atrăgătoare pentru infractori.

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday