Potrivit estimării Departamentului Comerțului, PIB-ul Statelor Unite  a crescut cu o rată anualizată de 6,5% în T2 al acestui an. În primul trimestru creșterea economică a fost de 6,4%.

Pentru întreg anul 2021, economiștii se așteaptă la o creștere de aproximativ 7%, care ar fi cea mai puternică performanță din 1984 și până acum. Și Fondul Monetar Internațional a reevaluat prognozele de creștere economică pentru Statele Unite la 7% în 2021 și la 4,9% în 2022, în creștere față de prognoza din aprilie.

Biroul Național de Cercetări Economice a anunțat săptămâna trecută că recesiunea provocată de pandemiei și care a început în februarie 2020, s-a încheiat în aprilie 2020. Chiar dacă al doilea trimestru marchează vârful creșterii în acest ciclu, se așteaptă ca economia să rămână solidă în continuare. Cu toate acestea, analiștii apreciază că o creștere a numărului de cazuri de Covid, determinată de varianta Delta, ar putea reprezenta un risc pentru perspectiva economică. De asemenea, inflația și întreruperile permanente ale lanțului de aprovizionare ar putea să încetinească ritmul de creștere.

Administrația Biden a acordat ajutoare financiare în valoare totală de 1.900 de miliarde de dolari, ridicând în total ajutorul guvernamental la aproape 6 mii de miliarde, de la începutul pandemiei.

Aproape jumătate din populația SUA a fost vaccinată împotriva Covid, permițând americanilor să călătorească, să frecventeze restaurante și să participe la evenimente sportive.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday