Președintele american și-a început campania electorală sâmbătă seara într-o sală de 19 mii de locuri, dintre care doar 6000 au fost ocupate, potrivit departamentului local de pompieri. Înainte de eveniment, Brad Parscale, șeful campaniei lui Donald Trump anunțase că sunt peste un milion de înscrieri de participare, iar organizatorii se așteptau ca în afara arenei din Tulsa să se strângă o mulțime de circe 40 de mii de oameni. În realitate, s-au dovedit a fi doar câteva sute, iar Trump și Mike Pence, vicepreședintele său, și-au anulat cuvântările pregătite pentru o mulțimea anticipată, potrivit Reuters.

Utilizatorii TikTok (în mare parte adolescenți) și fanii K-pop (un gen coreean de muzică) și-au asumat cel puțin “un merit parțial” pentru eșecul mitingului electoral al lui Donald Trump, anunțând după eveniment că l-au sabotat intenționat, completând înregistrarea online gratuită pentru participare, fără intenția de a merge la miting.

Primul miting electoral al lui Donald Trump a născut vii controverse în SUA, fiind criticat în primul rând pentru faptul că adunările publice reprezintă un risc epidemic ridicat. De altfel, șase membri ai echipei de organizare au fost depistați cu coronavirus. Pe de altă parte, deși Oklahoma este un stat considerat republican, Tulsa reprezintă o rană istorică a politicii americane, fiind locul unui masacru săvârșit în 1921, când 300 de persoane de culoare au murit, incendiate în propriile case de bandele de rasiști albi.

Surse alternative: Reuters, CNN, TheTimes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday