Donald Trump vrea ca Congresul să modifice legea federală ce protejează rețelele de socializare de răspunderea pentru conținutul postat de utilizatori. Președintele în exercițiu susține că “acest proiect de buget este neconstituțional și reprezintă un cadou pentru Rusia și China”.

Totuși, se știe faptul că bugetul a fost votat în proporție covârșitoare în Congres, astfel că ea poate fi supusă la vot din nou, iar dacă obține un vot favorabil din partea a două treimi dintre congresmeni, Trump nu o mai poate respinge, conform BBC.

Totodată, acest buget a fost susținut inclusiv de către republicanii din Senat, iar analiștii spun că este “curios” modul în care va reacționa partidul lui Trump față de acest blocaj.

Proiectul în discuție stabilește politica pentru Departamentul Apărării și a fost adoptat anual, timp de șase decenii. Anul acesta, el prevede măriri de salarii pentru militari, cheltuieli de modernizare a echipamentelor, dar impune și un termen de 120 de zile înainte de a putea fi retrase trupele din Germania, ceea ce înseamnă că o asemenea retragere nu poate avea loc mai devreme de instalarea lui Joe Biden la Casa Albă.

În același timp, stipulează că o retragere militară din Germania, „într-o perioadă de ameninţări în Europa, ar fi o gravă eroare strategică gravă și ar slăbi interesele de securitate ale SUA și ar fragiliza NATO”.

Surse alternative: BBC, CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday