Senatul american începe de săptămâna viitoare dezbaterile în procesul de impeachment împotriva fostului președinte, însă purtătorul de cuvânt al acestuia a anunțat că dl Trump nu se va prezenta. Într-o scrisoare deschisă, avocații săi au numit citația Senatului “o cascadorie de PR”.

Parlamentarul democrat Jamie Raskin, cel care a trimis oficial invitația către Donald Trump, a precizat în aceasta că “dacă refuzați această invitație, ne rezervăm toate drepturile, inclusiv dreptul de a stabili la proces că refuzul dumneavoastră de a depune mărturie susține concluziile în ceea ce privește acțiunea (și inacțiunea) dumneavoastră din 6 ianuarie 2021”.

Mai mulți senatori republicani au spus că ar fi fost o idee proastă pentru Trump să depună mărturie, în condițiile în care 45 din cei 50 de republicani au votat deja că Senatul nu ar avea autoritatea să discute cazul, deoarece Trump a părăsit deja funcția și nu mai poate fi înlăturat.

O majoritate de două treimi din Senat (care are în total 100 de membri) ar trebui să susțină acuzația de condamnare a lui Trump, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să se alăture celor 50 de democrați. Amintim că pe 13 ianuarie Camera Reprezentanților a decis punerea sub acuzare a lui Donald Trump, pentru instigare la insurecție.

Surse alternative: Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday