Creditul fiscal permite unei companii să își amâne plata taxelor, de regulă pentru a face investiții pentru dezvoltare, dar planul lui Donald Trump este ceva mai amplu. În încercarea de a stimula repatrierea companiilor americane președintele SUA a și amenințat cu scoaterea din contractele publice a firmelor care se aprovizionează din China sau își externalizează parțial activitățile către firme din această țară.

Războiul economic cu China este unul dintre punctele de bază ale campaniei electorale ale lui Donald Trump care, cu 75 de zile înainte de alegeri, este condus în sondaje de adversarul său, Joe Biden. Trump mizează pe canalizarea frustrărilor americanilor, pe fondul epidemiei pornite din China, și, în același sens, a introdus restricții împotriva firmelor chinezești (așa cum ar fi Huawei) sau a încercat să forțeze preluarea TikTok de către o companie americană.

Donald Trump foloseștele deja ordinele executive și achizițiilefederale pentru a stimula companiile americane să construiască lanțuri de aprovizionare interne, mai ales în domenii critice, așa cum ar fi producția de medicamente și echipamente medicale.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday