Presa americană, citată de Sky News, scrie că Trump le-a spus consilierilor săi că vrea să-și anunțe lansarea campaniei prezidențiale pentru 2024 la scurt timp după ce Colegiul Electoral se va întruni pe 14 decembrie. El planifică un eveniment pe 20 ianuarie, astfel că ar lipsi de la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Ar fi o încălcare a procedurilor ca un președinte în exercițiu să nu participe la depunerea jurământului succesorului său.

De asemenea, Trump nu intenționează să-l invite pe Biden la Casa Albă, în timpul pe care cel dintâi îl mai are de petrecut. Echipa de tranziție a democratului a spus că în acest fel nu va fi afectat procesul de transfer de putere. 

În schimb, republicanul a început deja să strângă bani pentru campania de peste patru ani, printr-un comitet de acțiune politică (PAC) lansat luna trecută. Aceste comitete pot accepta până la 5.000 de dolari de la o persoană individuală, în fiecare an. De asemenea, pot accepta bani de la alte comisii de acțiune politică. Deși e-mailurile către potențialii donatori ai Comitetului de acțiune politică al lui Trump sugerează că donațiile sunt pentru un „fond de apărare a alegerilor”, normele care reglementează activitatea acestor comitete permit ca banii strânși să fie folosiți pentru a-și finanța propria activitate politică pentru viitorul scrutin, a călătoriilor, a personalului și a altor cheltuieli.

Echipa lui Trump a decis să prelungească contractul de închiriere pentru sediul de campanie de anul acesta, situat în Virginia. În același timp, apropiații spun că Trump a discutat despre lansarea unui canal de televiziune sau a unei companii de socializare pentru a se menține în centrul atenției în vederea cursei electorale din 2024.

Marți, Trump a primit o lovitură importantă, când procurorul general al SUA, William Barr un apropiat al președintelui în funcție, a declarat că procurorii federali nu au găsit nicio dovadă a unei fraude electorale pe scară largă ”care ar fi putut inversa rezultatul alegerilor”, a declarat Barr pentru Associated Press. Trump a comentat că investigația nu a fost una amănunțită.

Sursa: Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday