Doctorul Sean Conley nu a precizat câte teste negative a avut exact Donald Trump, însă a spus că acestea „indică lipsa unei replicări virale detectabile”. Totuși, testul folosit de președinte este unul rapid, cu rezultat în 15 minute, iar despre aceste teste au existat discuții în timpul pandemiei conform cărora rezultatul nu ar fi atât de precis.

Duminică, Donald Trump declara că este “imun” la coronavirus, iar în cadrul mitingului electoral din Florida a reluat această idee. “Sunt imun, mă simt atât de puternic încât merg prin această mulțime (prezentă la miting). O să merg și o să-i pup pe toți din public. Pe bărbați și pe femeile frumoase”, a spus Trump.

În același timp, le-a spus celor prezenți că măsurile de carantină au afectat negativ economia și au fost prea drastice: “Nu te poți încuia în subsolul casei și să spui că nu mai iesi din casă. Este riscant, înțeleg, dar trebuie să ieși afară”.

Mitingul s-a desfășurat în fața unei mulțimi în care puțini oameni prezenți purtau măști de protecție. Președintele american l-a ridiculizat pe Joe Biden pentru că a insistat în ultimele săptămâni asupra distanțării sociale. La începutul discursului, Trump a glumit pe seama contracandidatului său, pe care l-a poreclit „Joe somnorosul” (Sleepy Joe) și despre care a spus că nu reușește să strângă aproape nicio persoană la mitingurile sale electorale.

La momentul în care s-a îmbarcat în avion pentru a pleca din Washington către Florida, președintele nu purta mască, spre deosebire de toți agenții de securitate care îi asigurau protecția.

Florida este considerat unul dintre statele importante pentru președintele Trump, în condițiile în care, dacă ar pierde alegerile aici, șansele sale de a fi reales s-ar diminua considerabil.

Surse alternative: Reuters, CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday