Judecătorul Arthur Engoron a spus că Trump nu a respectat un ordin de conformare, prin care fostul președinte trebuia să predea anumite documente, în legătură cu investigația condusă de procurorul general al New York, Letitia James. Trump nu a respectat termenul de 31 martie stabilit de instanță pentru a preda materialul citat, susținând că nu are niciunul dintre documentele solicitate.

Fostul președinte este bănuit că a modificat declarațiile fiscale ale imperiului său imobiliar pentru a obține împrumuturi și pentru a plăti impozite mai mici. Prin urmare, Engoron a decis că Trump va fi amendat cu 10.000 de dolari pe zi, până când se va conforma și va preda documentele solicitate de instanță.

Domnule Trump, știu că îți iei afacerea în serios, dar și eu îmi iau meseria în serios. Prin prezenta, vă condamn la dispreț civil și vă amendez cu 10.000 de dolari pe zi, până când vă veți conforma, a spus Engoron în cadrul unei audieri desfășurate luni.

Biroul procurorului general din New York, Letitia James, investighează Organizația Trump de mai bine de doi ani și a declarat anterior că au fost identificate mai multe omisiuni înșelătoare sau frauduloase în situațiile financiare ale companiei lui Trump, care au fost furnizate creditorilor și asigurătorilor, printre altele, ca parte a anchetei sale.

Andrew Amer, de la biroul procurorului general, a spus că Trump nu a reușit să prezinte nici măcar un singur document receptiv pentru o citație emisă în decembrie, iar colegul său Kevin Wallace a afirmat că în unele cazuri a fost nevoie să smulgi documentele necesare investigației”.

Biroul procurorului general din New York a declarat că Organizația Trump este investigată pentru implicare într-o conduită frauduloasă sau înșelătoare în legătură cu evaluări și situații financiare. Biroul l-a citat atât pe fostul președinte, pe copii acestuia Ivanka și Donald Trump Jr., cât și pe firma sa pentru documente legate de anchetă.

Avocata lui Trump susține că ancheta procurorului general “a devenit fără scop”, spunând că, de când a început investigația, Organizația Trump a primit șase citații separate, a produs peste 6 milioane de pagini de documente și 13 martori ai Organizației Trump au fost destituiți, printre alte lucruri. Sfera de aplicare se schimbă continuu pentru a se potrivi nevoilor procurorului general”, a spus avocata lui Trump în instanță. Când nu este mulțumită de dovezile pe care le-a obținut, pivotează și caută ceva nou”.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday