“Dacă Trump ar face o apariție publică și ar spune «du-te și vaccinează-te, este foarte important pentru sănătatea ta, a familiei, și a țării», majoritatea susținătorilor săi l-ar asculta cu siguranță”, a declarat Anthony Fauci, într-un interviu pentru Fox News.

Un sondaj recent a arătat că aproximativ 50% dintre bărbații republicani nu vor să se vaccineze. Fauci a mai precizat că o astfel de acțiune din partea fostului președinte “va face toată diferența din lume”: “Este o persoană foarte populară în rândul republicanilor. Nu-mi pot imagina că dacă va face o apariție publică, aceștia ar refuza în continuare să se vaccineze“. 

Anthony Fauci susține că administrația Trump a făcut o treabă foarte bună din punctul de vedere al obținerii vaccinurilor anti-Covid“. Luna trecută, Donald Trump a îndemnat în cadrul unui forum ca populația să se vaccineze. A fost prima dată când fostul președinte a încurajat asta. Trump, care s-a vaccinat în ianuarie, a lipsit, săptămâna trecută din acțiunea foștilor președinți  Barack Obama, George W Bush, Bill Clinton și Jimmy Carter care au apărut în două reclame despre vaccinul împotriva coronavirusului. Fostul președinte rămâne, totuși, una dintre cele mai influente personalități printre republicani, fiind primit călduros la Conferința de acțiune politică conservatoare (CPAC), de luna trecută.

Potrivit doctorului Fauci, numărul de doze de vaccin administrate în fiecare zi a crescut constant în SUA, și doar sâmbătă, aproximativ trei milioane de persoane au primit serul. 

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday