Anunțul a fost făcut chiar de directorul general al companiei Meatpacker JBS din SUA. ”Aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru compania noastră și pentru mine personal. Cu toate acestea, am considerat că această decizie trebuia luată pentru a preveni orice risc potențial pentru clienții noștri”, a declarat Andre Nogueira, CEO al JBS SUA. Potrivit Wall Street Journal, răscumpărarea a fost plătită în bitcoin.

Ca urmare a atacului de tip ransomware, care a pus în pericol lanțurile de aprovizionare cu alimente ale celui mai mare producător de alimente din SUA, compania a oprit sacrificarea bovinelor la toate fabricile sale pentru o zi. Există suspinciune că în spatele acestor atacuri s-ar afla două grupări de hackeri ruși.

Luna trecută, Colonial Pipeline, cea mai mare conductă de combustibil din Statele Unite, a fost ținta hackerilor, iar livrarea combustibilului a fost întreruptă timp de câteva zile în sud-estul SUA. A plătit de asemenea o răscumpărare de 5 milioane de dolari, dar au anunțat luni că au reușit să recupereze aproximativ 2,3 milioane de dolari din această sumă. FBI a anunțat la începutul acestei luni că agenția investighează aproximativ 100 de tipuri diferite de atacuri de tip ransomware.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Piotr Swat | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday