Președintele Trump a încercat încă din 2017 să pună capăt programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), program care protejează împotriva deportării a sute de mii de imigranți, supranumit “Visători” (Dreamers), care au intrat Statele Unite ilegal, ca copii. Programul, creat în 2012 de Barack Obama, nu oferă o cale către obținerea cetățeniei, dar permite beneficiarilor să lucreze legal.

Hotărârea Curții Supreme face ca aproximativ 649.000 de imigranți, în mare parte tineri adulți hispanici născuți în Mexic și în alte țări din America Latină, înscriși în prezent în DACA, să rămâne protejați de deportare și vor fi eligibili pentru a obține permisele de muncă reînnoibile.

Donald Trump a reacționat la scurt timp pe Twitter și a calificat deciziile Curții din ultima săptămână ca fiind “oribile și cu încărcătură politică”.

Într-un alt mesaj, președintele SUA a întrebat: „Aveți impresia că nu mă place Curtea Supremă?”.

 

 

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday