Șapte dintre judecătorii Curții s-au pronunțat pentru respingerea contestației, în vreme ce doi au votat „împotriva respingerii”. Astfel, Curtea a hotărât că cele 18 de state conduse de republicani ”nu au pârghiile legale necesare” pentru a contesta demersul într-o instanță federală.

La începutul acestui an, Administrația Biden le-a cerut magistraților să susțină ”Obamacare”. Pe parcursul procesului, în sprijinul legii s-a implicat și o coaliție de 20 de state, precum și Camera Reprezentanților, în care democrații dețin majoritatea.

”Affordable Care Act”, cunoscută și sub numele de ”Obamacare”, reglementează ca fiecare cetățean american să aibă asigurare de sănătate, fie una plătită de angajator, fie una privată. Cei care nu-și permit asigurarea sunt ajutați de stat, însă cei care nu fac demersuri de asigurare sunt amendați. Potrivit Reuters, dacă ”Obamacare” ar fi fost invalidată de Curtea Supremă, până la 20 de milioane de americani ar fi rămas fără asigurarea de sănătate.

De asemenea, firmele de profil nu mai pot refuza să ofere polițe persoanelor cu afecțiuni medicale preexistente.

În 2017, după instalarea lui Trump la Casa Albă, administrația sa a semnat un amendament prin care a redus la zero penalitățile care trebuiau plătite de americanii care refuză să se înscrie în programul de asigurare. Ulterior, republicanii s-au folosit de această prevedere pentru a contesta întreaga legislație.

Surse alternative: Reuters, Associated Press

Sursă foto: Richard Gunion | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday