Judecătorii au decis în favoarea unei adolescente din Pennsylvania care a contestat în instanță pedeapsa aplicată de conducerea liceului unde studia. Mai exact, tânăra a folosit un limbaj vulgar pentru a-și exprima frustrarea că nu a fost inclusă în echipa de majorete senioare a școlii. Ulterior postării, ea fost suspendată din echipa de junioare pentru restul anului școlar.

Curtea Supremă a considerat, astfel, că liceul i-a încălcat dreptul la liberă exprimare prin sancțiunea aplicată. Totuși, judecătorii au transmis că școlile pot adopta sancțiuni în anumite situații, în acord cu o decizie a sa din 1969, spre exemplu când prin discursul elevilor este perturbată ”substanțial” activitatea comunității școlare, în conformitate cu o decizie 

În replică, inspectoratul școlar din orașul Mahanoy a susținut că extinderea rețelelor de socializare și școala online au estompat granița dintre interiorul școlii și din afara acesteia, iar reprezentanții școlii au explicat că obligația de a reduce agresiunea, amenințarea sau hărțuirea care apar în mediul online nu ar trebui să se limiteze la incinta unităților de învățământ.

Surse alternative: Reuters, NBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday