Pachetul de ajutor include 415 miliarde de dolari pentru efortul de vaccinare și combatere a pandemiei, o mie de miliarde de dolari în plăți directe către cetățeni și aproximativ 440 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici și comunitățile afectate de pandemie.

Anumite familii vor primi cecurile de 1.400 de dolari, suplimentar față de cei 600 de dolari (aprobați de Donald Trump la finalul lunii decembrie), iar indemnizațiile individuale de șomaj vor crește la 400 de dolari pe săptămână, de la 300 de dolari acum, și vor fi prelungite până în septembrie.

“O criză a suferinței umane profunde este vizibilă și nu mai este timp de pierdut. Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum,” a spus Joe Biden, într-o alocuțiune televizată.

Planul lui Biden trebuie aprobat de Congres și este previzibil faptul că și el se va lovi de opoziția unei părți a republicanilor, care s-au opus și planului lui Donald Trump, care dorea stimulente de 2.000 de dolari pentru familiile cu venituri mai mici. În decembrie, Congresul SUA a aprobat un pachet similar de stimulente economice, dar în valoare de numai 900 de miliarde de dolari.

Sursă alternativă: Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday